26.09.2014

4 Cure naturiste pentru sanatatea ta


Cele 4 cure naturiste pentru tine sunt: cura cu lamaie, cura cu usturoi, cura cu hrean si cura cu oua de prepelita.


Se spune ,,ce e mult, nu e bun''. Evident, ca in orice situatie si in acest caz exista exceptii. Este vorba despre acele alimente care sunt un adevarat elixir pentru sanatate. Noi iti vom spune care sunt acestea, cum te pot ajuta si cum sa le consumi ca sa te simti toata iarna in forma.

Cura cu lamaie

Lamaile au ca principale proprietati tonificarea sistemului nervos, tonificarea inimii si activarea globulelor albe. In plus, ele sunt bactericide, diuretice, antiscorbutice si antiartritice.
Cum se urmeaza?
In prima zi consuma o lamaie, a doua zi – doua si tot asa progresiv, adauga cate o lamaie pe zi, pana ajungi la 10 bucati. Redu apoi progresiv, cate una pe zi, pana ajungi la o singura lamaie. Fa pauza o saptamana si reia cura inca o saptamana.
Atentie!
Cura cu lamaie este contraindicata in cazul bolnavilor de gastrita hiperacida si a celor cu ulcer.
Cura impune un regim alimentar sanatos, fara nici un fel de exces.

Cura cu usturoi

Usturoiul, datorita continutului lui bogat in vitamina B1 si C si a numeroaselor oligoelemente, este un excelent laxativ, diuretic, fortifiant, tonic vascular, hipotensor, atireumatismal si nu numai.
Cum se urmeaza?
Intr-o sticla de un litru de culoare inchisa, pune 1 /3 usturoi pisat si 2/3 alcool alb. Tine sticla 15 zile la macerat , in soare. Apoi stoarce, strecoara si consuma maceratul sub forma de picaturi. In prima zi dizolva trei picaturi intr-un pahar cu apa calda si bea-le pe stomacul gol. Creste doza consecutiv, in fiecare dimineata, cu cate o picatura, pana ajungi la 25 de picaturi. Apoi, scade zilnic cu cate o picatura, pana ajungi din nou la 3 picaturi.
Atentie!
Vrei sa scapi de gustul sau mirosul de usturoi? Dupa administrarea tratamentului, mesteca 3-4 frunze de patrunjel.

10.09.2014

Beneficiile consumului de varza

Stiati ca varza este cea mai veche leguma folosita de om?

Varza provine din Europa de Vest si este cultivata de peste 200 de ani. Inainte  era cultivata ca si planta medicinala dar odata cu dezvoltarea agriculturii ea a ajuns sa fie folosita in diverse preparate culinare.

Cultivata in mod deosebit de greci, romani si chinezi deoarece are virtuti vindecatoare in afectiuni dintre cele mai diverse.

Varza si zeama de varza leac pentru o multime de boli.

Varza poate fi benefica pentru a vindeca: rani simple sau complicate, dureri reumatismale, afectiuni gastrointestinale, afectiuni biliare, afectiuni pleuropulmonare, nevralgii faciale, dureri de cap, ulcere varicoase, gangrene, zona zoster, eruptii, eczeme, hemoroizi, furuncule, dureri dentare, colici nefretice, migrene, constipatie, tuse convulsiva, bufeuri, raceli frecvente, degeraturi.

Cataplasmele cu varza se aplica in caz de rani, arsuri, opariri, furuncule si abcese, vanatai si entorse, intepaturi de insecte, articulatii umflate, dureri de dinti si migrene. De asemenea aplicate la nivelul gatului ajuta la atenuarea durerilor provocate de amigdalite si laringite.

O alta metoda de aplicare este cataplsma cu frunze de varza calde pentru durerile de spate, aceste se oparesc putin si cand pot fi suportate pe piele se aplica in zonele dureroase.

Sucul proaspat din varza este bogat in